Schnitzel met Italiaanse vulling

Bereiding

1. Leg de cocktailprikkers 10 minuten in een bakje met koud water.
2. Spoel ansjovis af onder koud stromend water en dep ze droog. Hak de ansjovis met de olijven en de paprika in een keukenmachine grof (pulsestand).
3. Schep het paprikamengsel op de schnitzels. Vouw de schnitzels dicht en steek ze vast met cocktailprikkers.
4. Roer de olie met de Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak door elkaar en bestrijk de schnitzelpakketjes ermee.
5. Rooster ze op het rooster boven een gloeiende barbecue in 8-10 minuten bruin en gaar.
Lekker met een macaronisalade.

Tip

Wanneer u niet van ansjovis houdt, kunt u de ansjovis vervangen door 30 gram gekookte ham.

Ingrediënten

• 4 varkensschnitzels (ongepaneerd)
• 2 stuks ansjovisfilet (uit blik)
• 50 g olijven (gemengde, zonder pit)
• 2 paprika’s (geroosterde uit een pot)
• ½ eetlepel olijfolie
• ½ eetlepel Provençaalse kruiden
• snufje zout
• snufje peper (versgemalen)
• 12 cocktailprikkers

Share