lamsrug met sjalotten-speculaassaus

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Pel de sjalotjes en de knoflook. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
3. Verhit de helft van de boter en fruit de sjalotten met de knoflook al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur.
4. Strooi de helft van de speculaaskruiden erover en voeg de wijn en de fond toe. Laat de saus op een laag vuur zachtjes koken.
5. Bestrooi de lamsrug met de rest van de speculaaskruiden en peper en zout naar smaak.
6. Verhit de rest van de boter en bak het vlees op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Leg het in een ovenschaal en zet deze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Roer de crème fraîche door de sjalottensaus en serveer deze bij het vlees.
Lekker met aardappelpuree en gestoofde koolraap.

Wist u dat…

Uw slager een bijzonder feestelijke lams’kroon’ kan maken van de rug?

Ingrediënten

• 1 lamsrug (met 8 ribben)
• 250 g sjalotjes
• 1 teentje knoflook
• 60 g boter (of margarine)
• 1 theelepel speculaaskruiden
• 1 dl rode wijn
• 1½ dl fond
• 3 eetlepel crème fraîche
• snufje zout
• snufje peper

Share