Asperge

Van Melik's Asperge Collectie

Eindelijk is het weer zo ver... Het aspergeseizoen is weer begonnen! Voor heerlijke aspergeproducten bent u bij Slagerij Van Melik Du Chef aan het juiste adres. Ons assortiment bevat o.a. romige en rijkgevulde aspergesoepen, Limburgse aspergesalades en een flink aantal vleeswaren verrijkt met asperges of lekker voor bij de asperges.

asperge

Houd per persoon rekening met ongeveer 500 gram versie witte asperges.

 1. Was de asperges zorgvuldig.
 2. Snijd voor het schillen ongeveer 1,5 cm van de onderzijde af en leg de asperges dan 30 min. in koud water. Hierdoor kunnen ze zich vol zuigen met water en zijn ze beter te schillen.
 3. Leg de asperges plat op een werkblad en schil de stengels met een dunschiller of aspergeschiller. Schil royaal en twee keer geheel rond zodat er geen vezelige stukjes schil achterblijven.
 4. Leg de asperges in ruim koud water, voeg een snufje zout toe en breng het water aan de kook.
 5. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 min. zachtjes door koken.
 6. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 min. met gesloten deksel doorgaren. Haal ze met een schuimspaan uit het kookvocht en laat ze goed uitlekken.
 • De langste asperge ook is 3,11 meter lang
 • Het kopje van de asperge is rijk aan B-vitaminen. Deze vitaminen zijn belangrijk voor de energievoorziening van het lichaam.
 • Asperges zijn vochtafdrijvend; daardoor zijn ze goed voor de nieren.

De aspergetijd is weer aangebroken. Traditioneel worden asperges geserveerd met ham, een gekookt ei en botersaus. De ham die bij de asperges geserveerd wordt is van groot belang voor de uiteindelijke smaak van het gerecht. Daarnaast is het ook van belang om altijd dagverse asperges te gebruiken.

Onze vakman Ruud Mercx vertelt waarom de Slagerij Van Melik Du Chef Grillham dé ham is die je bij asperges smaakt zoals een ham hoort te smaken!

Geen ham die van een braadkleurtje is voorzien, maar een 100% op lage temperatuur gebraden smaakvolle ham.

 

“Onze grillham is bij uitstek de ham voor bij asperges”

Leg bij het uitserveren eerst de asperges op het bord met daarop de Grillham, het gekookt eitje en giet tot slot de botersaus erover. Lekker met Hollandse krieltjes.

 

Slagerstips van Ruud Mercx

 1. Reken op ongeveer 60 g ham pp. (2 plakken). Vertel de medewerk(st)er van Slagerij Van Melik er gerust bij dat de ham voor bij de asperges is.
 2. Een alternatief voor de Grillham is de Slagerij Van Melik Du Chef Gekookte Achterham. Zeker zo lekker en verfijnd van smaak!