Bereiding

1. Halveer de plakjes ontbijtspek.
2. Meng het gehakt met ½ theel. zout, 1 theel. kerriepoeder en de dille.
3. Maak er 12 rolletjes van, van ca. 3 cm. Wikkel elk rolletje in een plakje spek en prik het vast aan een cocktailprikker.
4. Hak de vijgen en de ananas heel fijn en meng ze met de jam, het citroensap en ½ theel. kerriepoeder.
5. Bak de vinkjes in een droge koekenpan rondom bruin en gaar (ca. 5 minuten) of leg ze tussen 2 velletjes keukenpapier op een bord en laat ze in de magnetron op 350-400 watt in ca. 5 minuten gaar worden.
6. Serveer de mini-slavinkjes met de vijgen-ananas-chutney.

Tip

De mini-slavinkjes kunnen van tevoren worden gemaakt en even worden opgewarmd of koud worden geserveerd voor bij de picknick. Chutney is ook in verschillende smaken kant-en-klaar te koop.

Wist u dat…

rundergehakt een magere gehaktsoort is, maar juist meer vitamines en ijzer bevat?

Ingrediënten

• 200 g rundergehakt
• 6 plakjes ontbijtspek (dunne magere plakjes)
• 4 eetlepels ananasjam
• 1 plakje ananas (verse)
• 1½ theelepel kerriepoeder (milde)
• ½ theelepel zout
• 1 eetlepel dille (fijngehakt)
• 1 theelepel citroensap
• 6 vijgen (gedroogde)

Share