Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees heel fijn. Roer 75 gram van de boter met de rode peper, sinaasappelrasp, koriander en zout en peper naar smaak door elkaar. Schep de boter op een stuk huishoudfolie en vorm er een rolletje van. Laat het in de koelkast in ± 60 minuten helemaal opstijven. Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi het met peper. Verhit vervolgens de rest van de boter in een koekenpan. Bak het vlees op halfhoog vuur aan beide kanten bruin en in 7-8 minuten rosé. Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt met folie 5 minuten rusten. Snij de boter in plakjes en Bestrooi het vlees met zout naar smaak. Snij het vlees met een scherp mes (niet gekarteld) in plakjes en serveer met de kruidenboter. Lekker met gebakken aardappeltjes en een maïskolf.

Ingrediënten

1 rode peper
100 g boter (zachte)
2 theelepels sinaasappelrasp
1 eetlepel koriander (verse, fijngehakt)
2 stuks chateaubriand (à 250 gram, dubbele biefstuk van de haas)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)

Likes (1)
Share