Laat de rollade op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Dep vervolgens het vlees droog en bestrijk de rollade met de helft van de mosterd. Verhit in een braadslede de boter en bak de rollade rondom bruin in een paar minuten. Giet 1 glas witte wijn over de rollade. Bestrijk daarna de rollade nogmaals met mosterd en zet de braadslede in het midden van de oven. Zet de oven op 150 ºC en bak de rollade in ca. 1 uur gaar maar rosé. Zet de oven uit en laat het vlees in de oven nog ca. 10 minuten rusten. Leg de rollade afgedekt onder aluminiumfolie op een snijplank. Giet het braadvocht (evt. door een zeef) in een steelpan. Voeg de slagroom toe en laat de saus op matig vuur warm worden. Snijd het vlees in plakken en giet de saus erover. Bestrooi met zout en peper. Een heerlijk stuk vlees dat goed te combineren is met andijvie/fruitsalade en gebakken krieltjes.

Ingrediënten

1 doorregen varkensrollade
6 eetlepels franse mosterd
80 g boter
1½ dl witte wijn
2 dl slagroom
1 pakje Roomculinair

Share