Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de paprika’s in grove stukken. Meng de paprika met de knoflook, de Italiaanse kruiden, de vermout, de runderfond en zout en peper in de braadzak. Leg de rollade op de groente. Bind de zak dicht, prik er flink wat gaatjes in aan de bovenzijde en leg hem in een ovenschaal. Braad de rollade in 120-150 minuten gaar in de oven. Knip een puntje van de zak en schenk het braadvocht in een steelpan. Kook dit op hoog vuur tot de helft in. Schep de groenten op vier warme borden, snijd de rollade in plakken en leg deze erop. Mix het vocht met de boter tot een gebonden schuimige saus. Voeg zout en peper toe en schep de saus over de rollade. Eet dit gerecht lekker met verse tagliatelle of gebakken krielaardappeltjes.

Ingrediënten

750 g doorregen runderrollade
4 teentjes knoflook (in plakjes)
4 grote paprika’s (rood en geel)
3 eetlepels Italiaanse kruiden (verse, fijngehakt)
1 dl fond (runder)
100 g boter (of margarine)
snufje zout
snufje zwarte peper
1 dl droge witte vermout
braadzak + sluitstrip

Share