Bereiding

Gebakken lever mag nog een beetje rosé zijn. Als je het te lang bakt wordt het vlees droog.
1. Bestrooi de kalfslever met zwarte peper en zeezout. Strooi de bloem op een bord, haal de plakken kalfslever aan beide kanten door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Leg de kalfslever even apart.
2. Schil de appels, steek de klokhuizen eruit en snijd elke appel in 6 parten. Snijd mooie tonvormen van de appelparten door een deel van het vruchtvlees weg te snijden.
3. Verwarm de appel met de honing, steranijs, het kaneelstokje en het vanillemerg en de peul in een steelpannetje en wacht tot de honing in circa 5 minuten is gekaramelliseerd.
4. Blus af met de calvados en laat inkoken tot siroopdikte. Haal de pan van het vuur.
5. Verwarm 50 gram van de boter in een kleine koekenpan en de zonnebloemolie met de resterende boter in een grote koekenpan. Bak de uiringen in de kleine koekenpan glazig en de plakken kalfslever in de grote koekenpan aan beide kanten, in circa 3 minuten per kant, goudbruin.
6. Serveer de kalfslever met de gekaramelliseerde appeltjes en de gebakken ui.
Bron/Fotografie: Vleesbijbel/Carrera

Ingrediënten

• 4 plakken kalfslever van 200 g
• 200 g bloem
• 2 goudreinettes
• 100 g honing
• 1 steranijs
• 1 kaneelstokje,
• 1 vanillestokje (merg en peul)
• 1 dl calvados
• 200 g boter
• 2 el zonnebloemolie
• 2 uien (in ringen)
• zwarte peper en zeezout

Share