Bereiding

1. Meng in een grote kom het gehakt, de knoflook, citroenrasp, peterselie, 1 eetlepel muntreepjes, paneermeel, ei, zout en peper door elkaar. Kneed het gehakt goed door elkaar en draai er ca. 35 kleine balletjes van 3 cm doorsnede van.
2. Breng de stoompan aan de kook en stoom de gehaktballetjes in ca. 10-15 minuten gaar.
3. Verhit ondertussen in een hapjespan 1½ eetl. olie en fruit hierin de ui. Bak de courgette en paprikablokjes ca. 5 minuten mee.
4. Doe de couscous in een grote kom en schep er 1½ eetlepel (olijf)olie door. Breng de bouillon aan de kook, schenk deze over de couscous en laat de couscous ca. 5 minuten wellen.
5. Voeg de tomatenblokjes, olijven en Provençaalse kruiden aan het groentemengsel toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
6. Roer de couscous met een vork los en schep het groentemengsel door de couscous. Breng de couscous op smaak met peper.
7. Verdeel de couscoussalade in bergjes over 4 borden en verdeel hierover de gehaktballetjes en 2 eetlepels muntreepjes.

Ingrediënten

• 500 g varkensgehakt
• 1 teentje knoflook (geperst)
• 2 theelepels citroenrasp
• 1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt)
• 3 eetlepels munt (vers, in reepjes)
• 70 g paneermeel
• 1 ei (losgeklopt)
• zout
• peper (versgemalen)
• 3 eetlepels olijfolie
• 2 uien (grofgehakt)
• 1 courgette (in blokjes)
• 1 rode paprika (in blokjes)
• 1 groene paprika (in blokjes)
• 250 g couscous (voorgekookte)
• 2½ dl bouillon (groente)
• 3 tomaten (ontveld, in blokjes)
• 50 g olijven (knoflook)
• ½ eetlepel Provençaalse kruiden
• stoompan

Share