Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Snipper de ui. Schil en rasp de aardappel. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Laat de mozzarellabolltjes uitlekken.
2. Meng het gehakt met de ui, aardappelrasp, ei, tomatenreepjes, peterselie, basilicum, zout, peper en paprikapoeder.
3. Verkruimel de beschuit boven het gehaktmengsel en meng goed. Meng de mozzarellabolletjes erdoor.
4. Vet een cakeblik (ca. 20 cm) in met de boter. Druk het gehaktmengsel in de cakevorm. Zorg dat de mozzarellabolletjes niet aan de oppervlakte komen.
5. Bak het gehaktbrood, afgedekt met aluminiumfolie, in het midden van de oven in ca. 60 minuten gaar. Verwijder het folie de laatste 20 minuten.
6. Snijd het gehaktbrood in plakken.
Lekker met gemengde groente en frietjes.
Wist u datâŠ
gehakt bereid moet worden op de dag van aankoop?
Ingrediënten
âą 600 g rundergehakt
âą 1 grote aardappel
âą 1 ei
âą 1 beschuit
âą 4 eetlepels tomaten (zongedroogde)
âą 1 ui
âą 2 eetlepels peterselie (gehakt)
âą 2 eetlepels basilicum (gehakt)
âą 1 mozzarellakaasje (in bolletjes)
âą snufje peper
âą snufje zout
âą snufje paprikapoeder
âą boter (om in te vetten)