Bereiding

1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
2. Laat de draadjes saffraan weken in 1 eetl. olie.
3. Meng in een kom het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook, ½ van de munt, ½ van de saffraanolie, beetje peper en ½ theel. zout.
4. Vorm 10 kleine platte burgertjes van het gehakt.
5. Snijd de tomaat en paprika in kleine stukjes van ¼ cm.
6. Meng de tomaat met de rest van de ui, de rest van de knoflook, de paprika, de maïskorrels, de rest van de munt, de rest van de saffraanolie en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe.
7. Verwarm in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de gehaktkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten bruin.
8. Zet een schaaltje met de salsa in het midden van een platte schaal en schik hier de warme gehaktkoekjes omheen.
Lekker met sperziebonen (gekookt of als salade) en aardappelpuree gemengd met een gefruit uitje et wat knoflook en fijngehakte rode peper.

Tip

Compleet fusiondiner: vooraf avocado met Mexicaanse dressing van mayonaise met tacokruiden erdoor en toe kardemomkoffiemilkshake gemaakt van koude koffie gezet van gemalen koffie waaraan per schepje koffie een theelepel gemalen kardemom is toegevoegd. In een mengbeker of met een staafmixer gemengd met bolletjes roomijs.

Wist u dat…

gehakt relatief veel zink bevat, wat de weefselvernieuwing bevordert?

Ingrediënten

• 250 g rundergehakt
• 1 eetlepel citroensap
• stukje paprika (groene)
• snufje peper
• 2 eetlepels muntblaadjes (fijngehakt)
• 3 eetlepels maïskorrels
• 1 kleine ui
• snufje zout
• 2 teentjes knoflook
• 4 eetlepels zonnebloem olie
• 2 draadjes saffraan
• 1 kleine vleestomaat

Share