Bereiding

1. Snijd de paprika in piepkleine stukjes. Doe het gehakt in een kom en rasp de ui erboven. Pers de tenen knoflook erboven uit en voeg de paprika, olijfolie, shoarmakruiden en peterselie toe. Kneed alles goed door elkaar tot een stevig en samenhangend mengsel.
2. Verdeel het gehakt in 12 gelijke porties en vorm elke portie rond een spies (of serehstengel) tot een worstje van ca. 8 cm lang. Laat de gehaktspiesen nog minstens een uur afgedekt in de koelkast staan.
3. Bestrijk de gehaktspiesen met olijfolie en rooster de gehaktspiesen 10 cm boven een gloeiende barbecue (of een steengrill)in 10-12 minuten rondom bruin en gaar, keer de spiesen regelmatig.
Lekker met een Griekse salade met tomaat, feta en zwarte olijven en geroosterde pitabroodjes.

Tip

Dit gehaktmengsel kunt u ook tot balletjes draaien en deze in een skottelbraai of op een steengrill roosteren.

Wist u dat…

Skottelbraai is Zuid-Afrikaans: een schotel om in te braden. Meestal wordt deze op houtskool of gas aangesloten. Aangezien het buiten gebruikt wordt en je in de schotel gewoon kunt bakken/braden is het ideaal voor lekkere gerechten die je liever in huis niet maakt, zoals bakharing en andere bereidingen met veel aroma! Maar eigenlijk kan je er alles in klaar maken, het is een beetje zoals bbq, maar dan op een plaat of in een schotel.

Ingrediënten

• 500 g half-om-halfgehakt
• 1 rode paprika
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel shoarmakruiden
• 3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
• 12 barbecuespiesen (of serehstengels)

Share