Bereiding

1. Meng de kruiden in een kommetje door elkaar.
2. Dep het vlees droog en bestrijk met het kruidenmengsel. Laat het vlees afgedekt, in de koelkast tenminste 1 uur marineren.
3. Meng de ketjap met het ananassap en de olie.
4. Haal het vlees 1 uur voor het grillen uit de koelkast en laat, afgedekt, op kamertemperatuur komen.
5. Bestrijk het vlees met het ketjapmengsel.
6. Grill de hamlampjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Bestrijk ze gedurende het grillen ook met het ketjapmengsel. Bestrooi het vlees na het bakken met zout.
Lekker met notenrijst en verse ananas.

Ingrediënten

• 400 g hamlappen (van dikke lende)
• 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
• 1 theelepel ketoembar
• 1 eetlepel paprikapoeder
• 1 theelepel sereh
• snufje peper (cajun)
• 4 eetlepels ketjap
• 4 eetlepels ananassap
• 4 eetlepels olie
• snufje zout

Share