Bereiding

1. Roer in een kom alle ingrediënten, met uitzondering van de spareribs en de pindakaas, goed door elkaar. Schep de spareribs door het kruidenmengsel. Laat het vlees ten minste 4 uur afgedekt in de koelkast staan.
2. Laat de spareribs uitlekken in een vergiet en vang de marinade in een pan op. Verwarm de grill op de hoogste stand voor. Kook de spareribs in een pan met water 10 minuten voor.
3. Leg de spareribs vervolgens op het grillrooster. Schuif het grillrooster met een lekbak ongeveer 10 cm onder de grill. Grill de spareribs om en om in 10 minuten goudbruin.
4. Voeg ondertussen de pindakaas, eventueel aangelengd met melk of water, aan de marinade toe. Kook de saus op zacht vuur even door. Leg de spareribs op een voorverwarmde schaal en serveer de warme saus er apart bij.
Lekker met maïs, atjar tjampoer en mie.

Ingrediënten

• 500 g spareribs
• 2 teentjes knoflook
• ¼ theelepel gemberpoeder
• 1 eetlepel koriander (vers)
• 1 theelepel samba
• ¼ theelepel sereh (citroenpoeder)
• 1 theelepel zwarte peper (gemalen)
• 1 eetlepel bruine suiker
• 8 eetlepels ketjap manis
• 2 eetlepels droge sherry
• 2 eetlepels olie
• 4 eetlepels pindakaas

Share