Bereiding

1. Meng het gehakt in een kom met de gehaktkruiden, 1 el bieslook, 1 ei en 3 el paneermeel.
2. Vorm van het gehakt 12 balletjes en druk deze met de hand zo plat mogelijk.
3. Snijd de rauwe ham in heel kleine stukjes en meng ze met de verse roomkaas en 1 el bieslook.
4. Verdeel het ham-roomkaasmengsel in 12 porties. Neem telkens een platgedrukt balletje gehakt in de hand, leg er een portie van het ham-roomkaasmengsel op. Vouw het gehakt om het mengsel en druk de randen van het gehakt voorzichtig op elkaar zodat de kaas er niet meer uit kan.
5. Klop het andere ei los. Haal de gevulde gehaktballen door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel.
6. Laat ze in de koelkast minimaal 15 minuten opstijven.
7. Verhit de olie om te frituren tot ca. 170°C. Frituur de gevulde gehaktballen (6 tegelijk) in de hete olie goudbruin en gaar (ca. 7 minuten) en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Lekker met aardappelpuree en gekookte worteltjes met dille.

Tip

In plaats van kalfsgehakt kan je ook lamsgehakt, rundergehakt of half-om-half-gehakt gebruiken.

Ingrediënten

• 2 plakjes rauwe ham
• 500 g kalfsgehakt
• 150 g roomkaas
• 2 eieren
• 1 zakje gehaktkruiden
• olie (om te frituren, zonnebloemolie of arachaïde-oli)
• paneermeel
• 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt, vers of diepvries)

Share