Wil je een keer wat anders dan een standaard gebakken karbonaadje? Rooster dan een mooi ribstuk. Een groot, stoer deel dat bestaat uit meerdere karbonaadjes die nog niet geportioneerd zijn.

Haal het varkensribstuk 1 uur van tevoren uit de koelkast en verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de vetlaag kruislings in en bestrooi rondom met versgemalen zeezout. Verwarm een grillpan tot zeer heet en leg het ribstuk op de vetkant in de pan. Gril 1 minuut, draai het vlees een kwartslag en gril nog 1 minuut. Hierdoor krijg je een mooie grillruit. Keer het vlees en gril ook deze kant twee keer 1 minuut. Haal vervolgens het vlees uit de pan en laat enigszins afkoelen. Meng de mosterd met de honing en dragon en wrijf hier het ribstuk royaal mee in. Leg het ribstuk op het rooster in het midden van de oven (zet een braadslee onder het rooster als je geen zin hebt om naderhand de oven schoon te maken) en steek een kernthermometer tot in de kern van het vlees. Stel deze in op een kerntemperatuur van 65°C. Neem het vlees uit de oven als de kerntemperatuur is bereikt en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat het stuk vlees 10 minuten rusten en breng het op smaak met zwarte peper en zeezout. Lekker met gepofte aardappels, koolsalade en knoflookboter.

Ingrediënten

1 varkensribstuk van 1,2 kg
150 g grove mosterd
1½ el honing
10 takjes dragon, blaadjes fijngehakt
zwarte peper en zeezout

Share