Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappels en kook deze ca. 15 minuten in water met een snufje zout.
2. Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak het gehakt in ca. 7 minuten rul. Voeg ui en knoflook toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Voeg de paprika toe en bak deze 3 minuten mee. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
3. Hol de aardappels tot 1 cm van de wand uit. Vul de aardappels met het gehaktmengsel en druk dit goed aan.
4. Giet de bouillon in de ovenschaal, leg de aardappels erin en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de aardappels ca. 35 minuten in het middel van de oven garen.
5. Verwarm de ovengrill voor. Strooi kaas over de gehaktvulling en laat deze ca. 5 minuten onder de ovengrill gratineren.
Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

• 250 g varkensgehakt
• 2 dl bouillon
• 25 g boter
• 1 ui (fijngesnipperd)
• 1 teentje knoflook (geperst)
• snufje zout
• 4 aardappels (250 g, vastkokende)
• 1 rode paprika (in kleine blokjes)
• snufje peper (versgemalen)
• 100 g kaas (geraspt)
• ovenschaal
• aluminiumfolie

Share