Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Verwijder de steeltjes van de champignons en hak de steeltjes in kleine blokjes. Meng in een kom het gehakt met de champignonblokjes, gember, lente-ui, ketjap, rijstazijn, sesamolie, sesamzaad, mosterd, zout en peper door elkaar.
2. Vul de champignonhoedjes met de gehaktvulling.
3. Schenk de bouillon in de ovenschaal, leg de champignons in de ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de champignons ca. 20 minuten in de oven.
Lekker met bami.

Ingrediënten

• 150 g gehakt
• 400 g champignons (grote)
• 1 theelepel gember (verse, geraspt)
• 1 lenteuitje (fijngehakt)
• 2 eetlepels ketjap asin
• 1½ eetlepel rijstazijn
• ½ eetlepel sesamolie
• 2 theelepels sesamzaad
• 1 theelepel mosterd
• snufje zout
• snufje peper (versgemalen)
• 1 dl bouillon (groente, warme)
• ovenschaal
• aluminiumfolie

Share