Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een lepel uit tot de schil nog ca. 1 cm dik is.
2. Dep de varkensvleesreepjes droog en kruid deze met peper. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook ca. 2 minuten. Voeg de varkensvleesreepjes toe en bak deze in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Laat ondertussen de maïs in een zeef uitlekken.
3. Schep de zongedroogde tomaten en maïs door het vleesmengsel en breng dit op smaak met zout en peper. Leg de courgette helften in de ovenschaal en vul deze met het vleesmengsel. Bak de gevulde courgettes ca. 30 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en strooi de geraspte kaas over de vulling en bak de courgettes ca. 15 minuten onafgedekt in de oven.
Lekker met meergranen rijst.

Wist u dat…

varkensvlees lang zo vet niet is als veelal wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.

Ingrediënten

• 500 g varkensvleesreepjes
• 2 courgettes
• snufje peper (versgemalen)
• 3 eetlepels olijfolie
• 4 sjalotjes
• 2 teentjes knoflook (geperst)
• 1 blik maïs (á 300 g)
• 4 tomaten (zongedroogde, in kleine blokjes)
• snufje zout
• 100 g geraspte kaas
• ovenschaal
• aluminiumfolie

Share