Bereiding

1. Spoel de plakken lever onder de kraan af en dep deze droog. Laat de lever 1 uur in een kom met 2 dl melk weken. Dit zorgt ervoor dat de lever zachter van smaak wordt.
2. Zeef in een kom de bloem en voeg zout toe. Roer het ei en beetje bij beetje de overige melk door de bloem tot een glad beslag. Verhit 5 g boter in een koekenpan, giet ¼ deel beslag in de pan en bak hierin een pannenkoek aan beide zijden bruin. Bak op deze wijze nog 3 pannenkoeken en houd deze tussen 2 borden warm.
3. Laat de lever uitlekken, dep deze droog en snijd de lever in blokjes van 1 cm. Bestrooi de lever met zout en peper. Verhit 30 g boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de lever toe en bak deze in ca. 4 minuten gaar. Voeg de appel toe en bak deze ca. 4 minuten mee. Breng de lever-appelvulling op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden, schep op elke pannenkoek lever-appelvulling en rol de pannenkoek op. Direct serveren.

Ingrediënten

• 200 g varkenslever
• 4 dl melk
• 100 g bloem
• snufje zout
• 1 ei
• 50 g boter
• snufje peper (versgemalen)
• 1 ui (fijngesnipperd)
• 1 appel (in blokjes)

Share