Bereiding

Saucijsje met perzik
1. Leg het saucijsje in een pannetje met koud water. Breng het water tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat het worstje 15 minuten wellen. Laten afkoelen, droog deppen en in 4 plakjes snijden.
2. Snijd de perzik in partjes. Bestrooi ze met de basilicum.
3. Bak aan tafel de saucijsjes met de perzik.
Rookworst met ananas
1. Snijd de rookworst in 4 plakken.
2. Snijd de plak ananas in stukjes. Bestrooi ze met de bieslook.
3. Bak aan tafel de rookworst met ananas.
Bloedworst met appel
1. Snijd de plak bloedworst in 4 puntjes.
2. Schil de halve appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Bestrooi ze met de tijm.
3. Bak aan tafel de bloedworst met de appel.
Boterhammenworst met banaan
1. Pel de banaan en snijd deze in plakjes. Bestrooi ze met de salie.
2. Snijd de plak boterhammenworst in 4 puntjes.
3. Bak aan tafel de boterhammenworst met de banaan.
Lekker met een (rode) koolsalade.

Tip

– Zitten er veel mensen om de tafel, verdeel dan alles over meerdere, kleine schaaltjes. Zet ook verschillende kannetjes olie en meerdere schaaltjes boter klaar. Dat geeft ‘rust’ aan tafel!
– Leg de garnituren die bij een bepaald vleesgerecht horen, bij elkaar op één schaal. Zo is voor iedereen duidelijk, wat waar bij hoort.
– Gourmetpannetjes zijn meestal voorzien van een antiaanbaklaag, daardoor is voor het bakken slechts heel weinig olie of boter nodig.
– Gerechtjes, waar kaas overheen gestrooid is, kunnen onderop het gourmetstel gratineren. Op die manier kan ook brood worden getoost.
– Met lekkere salades op tafel is het gourmet helemaal af.
– Voor meerdere gasten kunnen de
recepten eenvoudig verdubbelen, voor minder gewoon halveren.

Wist u dat…

Ook mini-knakworstjes en mini-braadworstjes kunnen worden gebruikt. De vruchten kunnen worden vervangen door een lekker peertje of ander (tropisch) fruit of door ‘snel klaar’ groenten zoals courgette, tomaat en taugé.

Share