Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de feta in de kom. Verkruimel die in zeer kleine stukjes met een mes en/of vork. Haal er iets minder dan 1/4e uit voor later. Doe vervolgens de Griekse yoghurt en de crème fraiche in de kom erbij en voeg eventueel een scheut olijfolie (om het smeuïger te maken) en wat zout en veel versgemalen peper toe. Laat het mengsel een tijdje staan.

Doe de olie in de braadpan en bak het gehakt hierin rul. Voeg de in kleine blokjes gesneden paprika toe. Voeg ook de geperste teentjes knoflook en de gesnipperde rode uit toe. Bak het geheel nog even op hoog vuur. Voeg daarna zout, peper, de Provinciaalse kruiden en de kaneel toe. Voeg ook de bouillonpoeder toe en een scheutje water. Laat het geheel vervolgens een tijdje sudderen.

Kook intussen de kant-en-klare krieltjes een paar minuten totdat ze gaar zijn. Giet ze af en doe ze in de ovenschotel. Doe daar het feta-yoghurt mengsel overheen en daarop het gehakt. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Maak de bovenkant van de inhoud vlak. Strooi daarop de overgebleven fetakruimels en eventueel wat geraspte oude kaas. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de schotel in een half uur goed heet worden.

Ingrediënten

200 g fetakaas
80 ml Griekse yoghurt
70 ml crème fraiche
3 eetlepels olijfolie
500 g mager rundergehakt
3 teentjes knoflook
1 grote rode paprika
1 rode ui
800 g krieltjes of vastkokende aardappelen in blokjes
1 eetlepel bouillonpoeder
1,5 eetlepel gedroogde Provenciaalse kruiden
3 theelepel kaneel
zout en versgemalen peper
50 g geraspte oude kaas

Share