Bereiding

1. Bestrooi het nasivlees met peper. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin het nasivlees in ca. 8 minuten goudbruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten in de olie.
2. Voeg het nasivlees, tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker aan het uienmengsel toe en breng het gerecht aan de kook. Laat het gerecht ca. 15 minuten op zacht vuur sudderen.
3. Voeg de boterbonen toe en laat deze ca. 5 minuten op zacht vuur door warmen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met schelpjespasta.

Ingrediënten

• 500 g nasi/bamivlees
• snufje peper (versgemalen)
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 ui (fijngehakt)
• 2 teentjes knoflook
• 1 blik tomatenblokjes (á 400 g)
• 1 eetlepel tomatenpuree
• ½ theelepel suiker
• snufje zout
• 2 blikken boterbonen (á 200 g)

Share