Bereidingswijze

Vouw de lamsracks tot een ‘kroon’ en bind de uiteinden van het vlees met keukentouw aan elkaar. Pel vervolgens de sjalotjes. Pel de teentjes knoflook, pers ze uit in een kom en roer de dragon, de honing, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper erdoor.

Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de lamskroon in een braadslede en bestrijk het vlees met het honingmengsel. Braad de lamskroon ± 10 minuten in de oven. Schakel de oven dan terug naar 180°C.

Schep de sjalotjes met de overige olijfolie in de braadslede en braad de lamskroon nog ± 20-25 minuten, tot deze rosé van binnen is.
Laat de lamskroon afgedekt met aluminiumfolie op een warme schaal rusten. Snijd het vlees aan tafel in koteletjes en serveer de sjalotjes erbij. Maak het nog lekkerder met hollandaisesaus, aardappelgratin en sugarsnaps. Tip: U kunt de kleine sjalotjes vervangen door zes in kwarten gesneden grote sjalotjes.

Ingrediënten

2 lamsracks (à 7 ribben)
12 kleine sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 eetlepels dragon (verse)
1 eetlepel honing
4 eetlepels olijfolie
snufje zeezout
snufje peper (versgemalen)
keukentouw
braadslee
aluminiumfolie

Share