Verwarm de oven voor op 200°C. Pel ondertussen de sjalotjes en de knoflook. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de helft van de boter en fruit de sjalotten met de knoflook al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Strooi hier de helft van de speculaaskruiden over en voeg de wijn en de fond toe. Laat de saus op een laag vuur zachtjes koken. Bestrooi de lamsrug met de rest van de speculaaskruiden en peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de boter en bak het vlees op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Leg het in een ovenschaal en zet deze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer de crème fraîche door de sjalottensaus en serveer deze bij het vlees. Maak het gerecht extra lekker met aardappelpuree en gestoofde koolraap.

Ingrediënten

1 lamsrug (met 8 ribben)
250 g sjalotjes
1 teentje knoflook
60 g boter (of margarine)
1 theelepel speculaaskruiden
1 dl rode wijn
1½ dl fond
3 eetlepel crème fraîche
snufje zout
snufje peper

Share