Bereiding

Pers de knoflook. Hak de naaldjes van de takjes rozemarijn en tijm fijn. Dep de lamspoulet droog en bestrooi het vlees met peper.
Verhit de boter in een hapjes- of braadpan en bak de lamspoulet in ± 5 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de ui, de knoflook, de rozemarijn en de tijm toe en fruit deze ± 5 minuten op middelhoog vuur mee.
Schenk de vleesfond en witte wijn erover en laat het stoofpotje afgedekt ± 60 minuten op zacht vuur sudderen.
Kook de jus op hoog vuur wat in en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met rijst en broccoli met geroosterde amandeltjes.

Tip

U kunt kort voor het serveren 3 eetl. crème fraîche door de jus roeren, of de jus binden met allesbinder.

Wist u dat…

Lamsvlees een goede bron van zink is?

Ingrediënten

500 g lamspoulet
1 grote ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook
2 takjes rozemarijn (verse)
30 g boter
2 eetlepels tijm (verse)
½ pot fond (à 380 ml)
1 dl witte wijn
snufje zout
snufje peper

Share