Lever met mangosaus

Bereiding

1. Schil de mango, verwijder de pit en wrijf het vruchtvlees door een zeef (of pureer het in een keukenmachine of met een staafmixer).
2. Dep de plakken lever met keukenpapier droog en wrijf het vlees in met mosterd en peper. Wentel de lever vervolgens door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de plakken lever om en om in 6 à 8 minuten zachtjes gaar. Leg de lever op een voorverwarmde schaal, bestrooi het vlees eventueel met zout en dek de lever af met aluminiumfolie.
3. Bak de sjalotringen ca. 4 minuten in het overgebleven bakvet. Was ondertussen de aardbeien en snijd hier waaiers van. Doe de sjalotringen in een kom.
4. Roer de mangopuree en appelsap door het bakvet, roer de aanbaksels los en kook het vocht op hoog vuur in tot sausdikte. Schenk een gedeelte van de saus over de plakken lever en giet de rest van de saus in een sauskom. Garneer de plakken lever met aardbeienwaaiertjes en sjalotringen.
Lekker met salade en aardappelpuree.

Ingrediënten

• 2 plakken varkenslever (à 125 gram)
• 1 kleine mango
• ½ eetlepel franse mosterd
• 4 sjalotjes (in ringen gesneden)
• 1 eetlepel bloem
• 20 g dieetmargarine
• 1 dl appelsap
• 4 aardbeien
• zout
• peper

Share