Bereiding

1. Kruid de varkensvleesreepjes met Mexicaanse kruiden. Verhit 25 g boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uien ca. 3 minuten. Voeg de maïs en bouillon toe en kook de soep ca. 15 minuten op zacht vuur.
2. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de varkensvleesreepjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Neem de varkensvleesreepjes uit de pan.
3. Voeg de room aan de soep toe en breng deze opnieuw aan de kook. Pureer de soep met de staafmixer en breng de soep op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de soep en varkensvleesreepjes over 4 borden (garneer elk bord met koriander).
Lekker met tortillachips.

Wist u dat…

Varkensvlees lang zo vet niet is als veelal wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.

Ingrediënten

• 300 g varkensvleesreepjes
• ½ eetlepel kruiden (Mexicaanse)
• 50 g boter
• 2 uien (fijngehakt)
• 1 blik maïs (á 300 g, uitgelekt)
• 1 liter bouillon
• 1½ dl room
• snufje zout
• snufje peper (versgemalen)
• 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)
• staafmixer

Share