Bereiding

1. Roer voor de salsa in een kom de tomatenblokjes, maïskorrels, ui, peterselie, 1½ eetlepel olijfolie en limoensap door elkaar. Breng de salsa op smaak met zout en peper. Laat de salsa ca. 30 minuten afgedekt staan.
2. Bestrooi ondertussen het vlees aan beide zijden met Mexicaanse kruiden.
3. Neem drie diepe borden: één met bloem, één met losgeklopte eieren en één met verkruimelde tacochips. Haal de schnitzels aan beide zijden eerst door de bloem (schud het overtollige bloem eraf), dan door de eieren en vervolgens door de tacochips kruimels. Druk de kruimels goed aan.
4. Verhit de boter en 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de schnitzels in ca. 6 minuten rondom goudbruin.
5. Serveer de salsa er apart bij.
Lekker met doperwtjes en gepofte aardappel met zure room

Wist u dat…

een varkensschnitzel een dun lapje is dat is platgeslagen? Het is een mager en mals stukje vlees, afkomstig van de varkensham. Aan één stuk is het verkrijgbaar als fricandeau. Schnitzels lijken veel op oesters en hamlappen. De laatste twee worden echter ‘op de draad’ gesneden terwijl schnitzels ‘met de draad mee’ worden gesneden. Dat wil zeggen dat de vleesdraad in de lengterichting loopt. Het zorgt er voor dat de schnitzel tijdens de bereiding plat in de pan blijft liggen.

Ingrediënten

• 4 varkensschnitzels (ongepaneerd)
• 2 eieren (losgeklopt)
• snufje zout
• 2 tomaten (in blokjes)
• 30 g boter
• 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
• limoensap
• 4½ eetlepels olijfolie
• 2 theelepels kruiden (Mexicaanse)
• snufje zwarte peper (versgemalen)
• 1 ui (fijngehakt)
• 10 g maïskorrels
• 150 g tacochips (verkruimeld)
• 30 g bloem

Share