Bereiding

1. Spoel in een zeef de maïs af en laat deze uitlekken. Schep in een kom de maïs, tomaat, ui, koriander, olijfolie en citroensap door elkaar. Breng de maïssalsa op smaak met zout en peper. Schep alles goed door elkaar en plaats de schaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
2. Laat de saucijsjes 5 minuten in heet water wellen en dep het vlees droog.
3. Verhit boter in de pan en bak de saucijsjes in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
4. Verdeel de saucijsjes over 4 borden, schep de maïssalsa over het vlees en garneer de borden met tacochips.
Lekker met gebakken rijst en een groene salade
(kook 325 g rijst. Fruit in wok in olie 1 ui, 1 rode paprika in blokjes en 1 teentje knoflook ca. 5 minuten. Voeg gekookte rijst toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee)
Tip
Het is altijd beter om saucijzen (verse worst) zachtjes te lagen garen in verband met het openbarsten. Als ze dan bijna gaar zijn, hittebron opvoeren zodat de worstjes ook kunnen kleuren.

Wist u dat…

Worstjes zijn er in vele smaken en maten:
1. Chipolata (runder-, kalf-, varkens-, lamsworstjes).
Bereiding: bestrijk de worstjes met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden.
2. Verse worstjes (runder-, varken-, kalfworstjes) lijken op dunne saucijsjes.
Bereiding: leg de worstjes 15 minuten in een laag bijna kokend water. Dep ze droog, bestrijk ze met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden.

Ingrediënten

• 4 saucijsjes
• 1 blik maïs (á 300 g)
• 1 vleestomaat (in blokjes)
• 1 rode ui (fjingesnipperd)
• 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel citroensap
• snufje zout
• snufje peper (versgemalen)
• 25 g boter
• 1 zak tacochips (á 150 g)

Likes (0)
Share