Oriëntaalse spareribs

Bereiding

1. Roer in een grote pan de gemberpoeder, kruidnagel, sojasaus, water, honing, knoflook en kaneelstokjes tot een marinade.
2. Breng de marinade aan de kook. Voeg de spareribs toe en laat deze ca. 45 minuten op zacht vuur tegen de kook aan in de marinade garen. Laat neem de spareribs uit de marinade en laat de marinade tot de helft inkoken.
3. Verwarm de grill voor. Bestrijk de spareribs met marinade en grill deze in ca. 10 minuten aan beide zijden bruin.
Lekker met frietjes en gemengde salade.

Wist u dat…

Het been van de spareribs zorgt voor extra veel smaak!

Ingrediënten

• 2 kilo spareribs
• 2 theelepels gemberpoeder
• 1/2 theelepel kruidnagel (gemalen)
• 4 dl ketjap manis (zoete sojasaus)
• 6 dl water
• 1/2 dl honing
• 3 teentjes knoflook (geperst)
• 2 kaneelstokjes

Share