Was de citroen en rasp de schil fijn. Snijd de pompoen in plakken en verwijder de schil en pitten. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes en de ijsbergsla in dunne reepjes. Kook de rijst in een pan met ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pompoen met de rookworst erop in een andere pan met een bodem water ± 15 minuten koken tot de pompoen gaar is. Giet de rijst af en laat deze tot gebruik afgedekt staan. Verwarm de melk met citroenrasp. Giet de pompoen na het koken af en neem de rookworst uit de pan. Stamp de pompoen met zoveel warme melk tot er een smeuïge puree ontstaat. Schep de rijst en de bieslook door de pompoenpuree. Snijd 50 g rookworst in kleine stukjes en snijd de overige rookworst in plakken. Breng de pompoenstamppot op smaak met de kruidenboter, zout en peper. Schep de ijsbergsla door de stamppot en verdeel deze met de plakken rookworst over twee borden.

Schep voor het babyhapje 2 scheppen pompoenstamppot en 50 g stukjes rookworst in een bordje door elkaar.

Tip
Vervang de bieslook door 2 in dunne ringen gesneden bosuitjes

Ingrediënten

(Voor 2 volwassenen en een kind vanaf 12 maanden:)

  • 1 rookworst (magere à 250 g)
  • 1 citroen
  • 750 g pompoen
  • ¼ krop ijsbergsla (of 100 g)
  • 125 g rijst (meergranen)
  • 125 ml melk
  • 3 eetlepels bieslook (vers, fijngehakt)
  • 2 eetlepels kruidenboter
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

 

Share