Snijd de tomaat in smalle partjes. Schil en schaaf de komkommer. Meng de sojasaus in een grote schaal met het citroensap, de suiker, rode pepersaus en sesamolie. Leg de komkommer in de dressing en laat het 5 minuten trekken. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op een hoog vuur zachtjes roerend goudbruin. Voeg de alfalfa, tomaat en de helft van het sesamzaad aan de komkommer toe en hussel de salade door elkaar. Leg de plakken varkensrollade naast elkaar in een cirkel op 2 borden en schep de salade als een bergje in het midden. Strooi de rest van het sesamzaad erover.

Ingrediënten

20 plakjes varkensfiletrollade (dun, gaar, zelfgemaakt of kant-en-klaar)
1 tomaat
¼ komkommer
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel basterdsuiker (geel)
6 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sesamzaad
bakje alfalfa
druppels rode pepersaus (paar)

Share