Bereiding

1. Dep de rollade droog met keukenpapier. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de rollade in ca. 10 minuten rondom bruin. Braad de rollade op zacht vuur ca. 20 minuten met het deksel schuin op de pan en keer het vlees tussentijds enkele malen om.
2. Neem de rollade uit de pan en roer kerriepoeder door de achtergebleven boter. Roer sjalot, mango, ananas en wijn door de kerrieboter. Leg de rollade in de pan tussen het fruit. Braad de rollade op zacht vuur met de deksel schuin op de pan in 20 à 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de rollade, gaar. Neem de rollade uit de pan en laat deze afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten op een plank rusten.
3. Laat ondertussen het kookvocht in de pan op hoog vuur ca. 3 minuten inkoken en breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de rollade met een vleesmes in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Schep de saus met vruchten rond het vlees en garneer het gerecht met peterselie.
Lekker met broccoli en gebakken krieltjes.

Ingrediënten

• 750 g varkensfiletrollade
• 1 mango (schijven van 3 cm)
• 4 takjes peterselie
• 1 kleine ananas (plakken van 3 cm)
• 4 sjalotjes (grof gesnipperd)
• 75 g boter
• snufje peper
• 1 dl witte wijn (zoet, bijv. Moezelwijn)
• 3 eetlepels kerriepoeder (mild)
• snufje zout

Share