Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Roer in een kom de knoflook, honing, tomatenpuree, sesamolie, ketjap, serehpoeder, gemberpoeder, koenjit, sesamzaad, zout en peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade.
2. Laat de spareribs ca. 15 minuten in het midden van de oven garen. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees ca. 30 minuten zachtjes verder garen. Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met marinade.
3. Verwarm de ovengrill voor en grill de sesam spareribs aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin.
Lekker met frietjes en gemengde salade.

Wist u dat…

het been van de spareribs zorgt voor extra veel smaak!

Ingrediënten

• 2 kilo spareribs
• 3 teentjes knoflook (geperst)
• 6 eetlepels honing
• 6 eetlepels tomatenpuree
• 1 eetlepel sesamolie
• 2 eetlepels ketjap manis
• ½ theelepel sereh (poeder, verkrijgbaar bij de toko)
• ½ theelepel gemberpoeder
• 1 eetlepel koenjit (verkrijgbaar bij de toko)
• 2 eetlepels sesamzaad
• snufje zout
• snufje peper (versgemalen)

Share