Slavink met minimaïs

Bereiding

1. Meng in een kom het gehakt en de Mexicaanse kruiden door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
2. Vorm van het gehaktmengsel om elk kolfje mini maïs een vleesrolletje van 8 cm lang en 4 cm dik.
3. Leg 3 repen ontbijtspek naast elkaar en rol hierin een gehaktrolletje op tot een slavink. Steek de uiteinden van het ontbijtspek vast met een cocktailprikker. Maak op deze wijze nog drie slavinken.
4. Verhit boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de slavinken in ca. 2 minuten rondom bruin. Bak de slavinken vervolgens in ca. 15-20 minuten op zacht vuur gaar. Voeg, indien de boter te bruin wordt, een scheutje water aan het vlees toe.
Lekker met rijst met paprika en bonen.

Ingrediënten

• 400 g varkensgehakt
• snufje zout
• 12 reepjes ontbijtspek
• snufje peper (versgemalen)
• 25 g boter
• 4 stuks minimaïs
• 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
• 4 cocktailprikkers

Share