Slavinken met tomatenboter

Bereiding

1. Verhit de grillpan, bestrijk deze licht met olie en grill de slavinken in ca. 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar.
2. Roer ondertussen in een kom de pesto, zongedroogde tomaatjes en boter tot een romige tomatenboter.
3. Verdeel de gegrilde slavinken over 4 borden en schep wat tomatenboter op het vlees.
Lekker met frietjes en een groene salade.

Wist u dat…

een slavink een cilindervormig, éénpersoons vlugklaar product is? Het is gemaakt van gemalen en gekruid varkensvlees dat is omwikkeld met twee reepjes ontbijtspek. Als één reepje spek wordt gebruikt, worden de zijkanten van de slavink meestal versierd met gekleurd paneermeel of kruidenmix.

Ingrediënten

• 4 slavinken
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel pesto rosso
• 2 tomaten (zongedroogd, in stukjes)
• 50 g boter (zacht)
• grillpan

Share