Spaghetti met balletjes en romige tomatensaus

Bereiding

Hoofdgerecht voor 2 volwassenen en 2 kinderen van 1-4 jaar
1. Verwijder de korst van het witbrood en week het brood in melk. Kneed in een kom de tartaar met ei en geweekt brood door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
2. Vorm 18 kleine vleesballetjes van het gehaktmengsel.
3. Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de vleestomaat in blokjes.
4. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de vleesballetjes in ± 5 minuten rondom bruin.
5. Voeg de ui en oregano aan de balletjes toe, pers de knoflook hierboven uit en bak deze ± 3 minuten mee.
6. Voeg de vleestomaat en de tomatenblokjes toe en verkruimel ½ bouillonblokje boven de saus. Breng de saus aan de kook en laat deze afgedekt 15 minuten op zacht vuur sudderen.
7. Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing in een pan met ruim kokend water en zout. Giet de spaghetti af en verdeel deze over vier diepe borden.
8. Roer de room door de tomatensaus en breng deze op smaak met zout en peper. Schep de balletjes met romige tomatensaus over de spaghetti.
Lekker met een frisse salade.

Tip

Tomatensaus wordt zachter en zoeter van smaak als er een paar gekookte en fijngemaakte wortelen in worden meegekookt.

Ingrediënten

• 300 g tartaar
• 1 snee brood (wit)
• 3 eetlepels melk
• ½ ei
• 1 ui
• 1 vleestomaat
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 theelepel oregano
• 1 teentje knoflook
• 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
• ½ bouillonblokje
• 300 g spaghetti
• snufje zout
• snufje peper

Share