Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Plakjes deeg ontdooien en diagonaal door midden snijden. Prik in 2 driehoekjes over de hele oppervlakte, met een vork, gaatjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Leg de andere twee plakjes ernaast. Bestrijk deze 2 met ei en bestrooi ze met maanzaad. Bak het deeg in hete oven in ca. 15 minuten goudbruin.
4. Snijd de schnitzels in smalle reepjes.
5. Gepelde banaan in plakjes snijden, mengen met het citroensap.
6. Laat een wok of grote braadpan goed heet worden. Giet de olie erin, laat ook deze heet worden en roerbak hierin vervolgens de reepjes vlees 3 minuten.
7. Verkruimel ½ bouillontablet erboven. Roer de masala erdoor. Voeg de banaan, het vruchtensap en de kookroom toe, laat het geheel aan de kook komen en 2 minuten pruttelen.
8. Schep de ‘ragout’ op de ingeprikte deegplakjes. Strooi de cashewnoten erover en leg de deegplakjes met maanzaad erop.
Lekker met een groene salade.

Wist u dat…

Een varkensschnitzel zeer mager is en per 100 gram maar 3,1 gram vet bevat?

Ingrediënten

• 2 varkensschnitzels (ongepaneerd)
• 1 banaan
• ¾ dl vruchtensap
• ½ vleesbouillontablet
• 25 g cashewnoten (gezouten)
• 3 eetlepels citroensap
• 1 dl kookroom
• 3 eetlepels zonnebloem olie
• ½ eetlepel masala
• 1 blikje croissantdeeg
• Bakpapier

Share