Tropische kokosschnitzel met ananas

Bereiding

1. Dep de schnitzels met keukenpapier droog en kruid het vlees met peper.
2. Klop in een diep bord het ei met melk los. Schep de kokos in een ander diep bord.
3. Wentel elke schnitzel aan beide zijden eerst door het eimengsel en daarna door de geraspte kokos.
4. Pel de ui en snipper deze fijn. Laat de blokjes ananas in een zeef uitlekken en vang het sap op.
5. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kokosschnitzel in ± 5 minuten bruin en gaar. Neem de schnitzels uit de pan en houd het vlees onder aluminiumfolie warm.
6. Fruit de ui en ananasblokjes ± 2 minuten in het achtergebleven braadvet.
7. Roer de ketjap en 1 dl ananassap door het uimengsel en breng de saus aan de kook. Bind de ananassaus licht met allesbinder.
8. Verdeel de kokosschnitzels met ananas over vier borden.
Lekker met rijst en een groentemelange van maïs, worteltjes en doperwtjes.

Tip

Dit gerecht smaakt ook heerlijk met maïssalade. Schep hiervoor een uitgelekt blikje maïs met een in blokjes gesneden rode paprika en een in ringen gesneden bosuitje door elkaar. Betrek kinderen bij het bereiden van de maaltijd, door ze de tafel gezellig te laten dekken. Ze kunnen hiervoor bijvoorbeeld op elk bord een vrolijk gekleurde tekening leggen.

Ingrediënten

• 3 varkensschnitzels (ongepaneerd)
• 1 ei
• 1 eetlepel melk (halfvolle)
• 6 eetlepels geraspte kokos
• 1 kleine ui
• 1 blikje ananasstukjes (à 234 gram)
• 3 eetlepels olie
• ½ eetlepel ketjap manis
• ½ eetlepel allesbinder
• snufje peper (versgemalen)
• aluminiumfolie

Share