Varkensgehakt met avocadosalsa

Bereiding

1. Ontvel de tomaat en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees van de tomaat en de avocado in kleine blokjes. Schep ze met het limoensap, de koriander, peper en zout door elkaar.
2. Hak de amandelen fijn.
3. Meng het gehakt met 1 ei, 35 g paneermeel, peper en zout door elkaar. Schep de amandelen door de rest van het paneermeel.
4. Vorm vier ballen van het gehakt en druk ze tussen huishoudfolie uit tot platte schnitzels.
5. Klop het andere ei met peper en zout los.
6. Wentel de gehaktschnitzels eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermengsel.
7. Verhit de boter en bak de schnitzels om en om bruin. Temper het vuur en bak het vlees in ± 8 minuten gaar.
8. Serveer met de salsa.
Lekker met rösti en gebakken bonen met uien.

Wist u dat…

Alle soorten gehakt veel waardevolle voedingsstoffen bevatten, zoals vitamines en mineralen?

Ingrediënten

• 400 g varkensgehakt
• 1 vleestomaat
• 1 avocado (rijpe)
• 1 eetlepel limoensap
• 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
• 40 g amandelen (geschaafd)
• 2 eieren (L)
• 75 g paneermeel
• 40 g boter (of margarine)
• snufje zout
• snufje peper

Share