Bereiding

1. Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
2. Verhit 50 g boter in de koekenpan en bak hierin de varkenshaas in ca. 5 minuten rondom bruin. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten op zacht vuur rosé bakken.
3. Verhit ondertussen 25 g boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes ca. 1 minuut. Voeg de paddenstoelen en het bouillonpoeder toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
4. Strooi bloem over de paddenstoelen en laat dit 1 minuut op zacht vuur garen. Blus de paddenstoelen af met witte wijn en roer tot er een gebonden saus ontstaat. Giet de room bij de saus en breng deze nog even aan de kook. Voeg peterselie toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
5. Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel deze over 4 borden. Schep over elk bord een beetje saus en serveer de overige saus er apart bij.
Lekker met knolselderij-aardappelpuree en spruitjes.

Ingrediënten

• 500 g varkenshaas
• 2 sjalotjes
• snufje peper (versgemalen)
• 20 g bloem
• 2 theelepels bouillonpoeder
• 150 g paddenstoelen (gemengde, in reepjes)
• 75 g boter
• 1 dl witte wijn
• 1½ dl room
• 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

Share