Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de varkenslappen met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Leg de varkenslappen in de braadzak en schep de paddenstoelen en knoflook op het vlees. Verdeel de klontjes boter over de paddenstoelen en maak de braadzak met de (bijbehorende) sluitclip dicht.
2. Plaats de braadzak in de oven en bak het vlees ca. 20 minuten op 180°C. Schakel de oventemperatuur terug naar 125°C en laat het vlees nog 25 minuten verder garen.
3. Open de braadzak en schenk de jus in een steelpan. Breng de jus opnieuw aan de kook en bind deze met allesbinder.
4. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
Lekker met broccoli en gebakken aardappeltjes.

Ingrediënten

• 500 g varkenslappen
• snufje zwarte peper (versgemalen)
• 450 g paddestoelen (gemengde, in plakjes)
• 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
• 50 g boter (in blokjes)
• 1 eetlepel allesbinder
• snufje zout
• 1 braadzak

Share