Bereiding

1. Pureer in een kom de artisjokbodems, olie, witte wijnazijn, crème fraîche, Parmezaanse kaas, zout en peper met een staafmixer tot een glad mengsel.
2. Verwarm de ovengrill op de hoogste stand voor. Bestrooi de varkensoesters met peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de varkensoesters in ca. 6 minuten aan beide zijden goudbruin en rosé van binnen.
3. Leg de varkensoesters in een ovenschaal en schep het artisjokmengsel op het vlees. Gratineer het vlees ca. 5 minuten onder de grill tot het artisjokmengsel goudbruin van kleur is.
Lekker met bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.

Ingrediënten

• 4 varkensoesters (á 125 g)
• 125 g artisjokkenbodems (uit blik, uitgelekt)
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel witte wijnazijn
• ½ bekertje crème fraîche (á 1½ dl)
• 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
• 50 g boter
• snufje zout
• snufje peper (versgemalen)
• staafmixer

Share