Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Roer in een kom de knoflook, honing, tomatenpuree, sojasaus, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade.
2. Laat de spareribs in de marinade ca. 15 minuten in het midden van de oven garen. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees ca. 30 minuten zachtjes verder garen.
3. Verwarm de ovengrill voor en grill de spareribs aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin.
Lekker met frietjes en gemengde salade.
Wist u dat…
het been van de spareribs zorgt voor extra veel smaak!

Ingrediënten

• 2 kilo spareribs
• 2 teentjes knoflook (geperst)
• 6 eetlepels honing
• 6 eetlepels tomatenpuree
• 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
• ½ theelepel gemberpoeder
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel paprikapoeder
• snufje peper (versgemalen)

Share