Bereiding

Meng in een kom de boter, knoflook, citroensap, witte wijn, tijm en peterselie door elkaar tot een romige kruidenboter. Breng de kruidenboter op smaak met zout en peper. Zet de kruidenboter tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de grill voor. Dep het vlees droog met keukenpapier. Kruid de varkensoesters met peper en bestrijk het vlees licht met olijfolie.
Gril de varkensoester in ca. 8 minuten aan beide zijden goudbruin en rosé van binnen.
Verdeel het vlees over 4 borden en leg op elke oester een klontje kruidenboter.
Lekker met gepofte aardappel en bloemkool met kaassaus.

Ingrediënten

4 varkensoesters (á 125 g stuk)
2 eetlepels witte wijn
1 teentje knoflook
75 g boter (op kamertemperatuur)
½ theelepel tijm
1 eetlepel peterselie (verse fijngehakt)
snufje zout
1 eetlepel olijfolie
snufje peper (versgemalen)
1 theelepel citroensap
grillpan (BBQ of ovengrill)

Share