Smaak als beloning voor goede zorg

Het vlees van het Livar varken heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livar vlees tot een uniek product. Livar vlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

image009

Slagerij Van Melik  - Geselecteerd Livar specialist

De Van Melik Slagerijen behoren tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat 'geselecteerd Livar specialist' is. En daar zijn we trots op! Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten voldoende kennis te hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie.

Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten. Om die kennis te bezitten zijn wij onder andere op bezoek geweest bij Abdij Lilbosch in Echt. In de kloostertuinen van deze abdij scharrelen een deel van de Livarvarkens waar ze met veel liefde worden verzorgd door de monniken. Daarnaast hebben wij een uitgebreid programma gevolgd, om uiteindelijk het felbegeerde predicaat 'geselecteerd Livar specialist' te mogen dragen.

Waarom Livar?

Gelukkige varkens en gelukkige boeren

De dieren worden grootgebracht op kleinschalige boerderijen met andere rassen, ander voer, gelukkige varkens en gelukkige boeren.

Met liefde gehoed en verzorgd

Het Livarvarken wordt met liefde gehoed en verzorgd in samenwerking met de monniken op Abdij Lilbosch in Echt.

Dé smaakdrager van vlees

Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees.

Het vlees is lang houdbaar

Het vlees is lang houdbaar en heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies.

Het welzijn van de dieren

Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt.

Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf

Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf.
De varkens worden gehouden op kleinschalige boerderijen verspreid door Limburg.

De beste ambachtelijke bedrijven

Om het hele varken te verwaarden werkt Livar altijd samen met alleen de beste ambachtelijke bedrijven.

Ontdek de wereld van Livar

Bekijk hier ons Livar assortiment en proef het verschil.
Op zoek naar een lekker recept met Livar, kijk hier.
Bezoek ook www.livar.nl voor meer informatie.

logo_livar