Speklapje Vlees informatieSpeklappen zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste spek soort. Speklapjes zijn zowel met als zonder zwoerd verkrijgbaar. Krokant uitgebakken geeft het zwoerd een extra lekkere smaak aan het vlees. Hoe te bereiden Bakken 7-10 min Barbecueën 7-10 min Grillen 7-10 min Voedingswaarde per 100g (rauw)Energie (kJ)1,325.00Energie (kcal)320.00Eiwit (gram)16.50Vet (gram)28.20Verzadigde vetzuren (gram)10.70Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)12.40Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)3.40Transvetzuren (gram)0.10Cholesterol (milligram)50.40Koolhydraten (milligram)0.00Vitamine B1 (milligram)0.44Vitamine B6 (milligram)0.37Vitamine B12 (microgram)0.54Vitamine D (microgram)0.60Ijzer (milligram)0.50Zink (milligram)1.81Natrium (milligram)64.00 Bron: Vlees.nl Recepten met varkensvlees