Lamsvlees

Nederlandse produceert lamsvlees voor afnemers in binnen- en buitenland, al naar gelang de consumentenwensen. Lamsvlees heeft een lichte, pittige smaak. Deze smaak is afhankelijk van de streek waar het lam opgroeit, het ras, de leeftijd en de voeding van het dier en kan verschillen. Weidelam is vlees van lammeren die in de wei leven. Zuiglam van lammeren die nog bij hun moeder drinken.
Lammeren gaan naar een slachterij wanneer ze 30 tot 35 kilo wegen en niet ouder zijn dan een jaar. Als ze ouder zijn dan een jaar, dan zijn het inmiddels schapen en wordt het vlees dus ook schapenvlees.

De kwaliteit van Nederlands lamsvlees wordt bepaald door een goede verhouding tussen het vlees, de botten en het vet. Ook het voer en het gebied waar lammeren grazen kunnen van invloed zijn. Het Nederlandse Texels lamsvlees staat internationaal hoog aangeschreven. Niet alleen om de smaak, die vaak wat ziltig wordt genoemd. Het wordt ook gewaardeerd vanwege de zorgvuldige en veilige manier van werken in de lamsvleesketen. Van een lam worden vrijwel alles benut. Huiden, beenderen, bloed krijgen allemaal een nuttige bestemming, zodat de productie van het vlees zo duurzaam mogelijk is.