Bereiding

1. Spoel de plakken lever onder de kraan af en dep deze droog. Laat de lever 1 uur in een kom met de melk weken. Dit zorgt ervoor dat de lever zachter van smaak wordt.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en voeg de uien, suiker, balsamico azijn en tijm toe. Laat de uien ca. 20-30 minuten op zacht vuur in koken tot deze zacht en gekaramelliseerd zijn. Neem de gekaramelliseerde uien uit de koekenpan.
3. Laat ondertussen de lever uitlekken en dep deze droog. Bestrooi de lever aan beide zijden met zout, peper en bloem. Verhit de overige olie in de koekenpan en bak hierin de lever aan beide zijden in ca. 4 minuten goudbruin en gaar.
4. Verdeel de salade, lever en gekaramelliseerde ui over de borden en garneer deze met peterselie. Lekker met ciabatta brood.

Ingrediënten

• 400 g varkenslever (in 8 dunne plakken)
• 3 dl melk
• 4 eetlepels olijfolie
• 2 rode uien (in ringen)
• 2 theelepels suiker
• 3 eetlepels balsamicoazijn
• 2 theelepels tijm
• 4 eetlepels bloem
• 100 g gemengde salade (met rucola)
• 2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
• snufje zout
• snufje peper (versgemalen)

Share